Mark Anthony - Motivations ekspert

Mark Anthony – Motivations ekspert

 

“Motivation er kunsten at skabe interesse” – Mark Anthony

Mark er motivations ekspert, foredragsholder og forfatter. Derudover var han en af de første coaches i Danmark med over 6000 timers erfaring.

Erfaring fra internationale virksomheder, og fandt ud af det som fik tingene til at fungere var hvor motiverede folk er. Hvor gode de er til deres arbejde, hvor glade de er for deres arbejde og hvor meget lyst de har til at lære mere.

Nu arbejder han med at udvikle motivations strategier for både virksomheder, private som offentlige, organisationer og private.

 

Motivation

Motivation i den uvidenskabelige udgave er iflg Mark “Kunsten at skabe interesse for noget”. Motivation er altid ‘i forhold til noget’ og skal ‘føre til noget’. Den stærke personlige drivkraft som trækker dig hen imod noget. Din vilje til at eftersætte noget, og det mod til at omsætte til handling.

Der er ydre og indre drevet motivation – Du er først 100% motiveret når du både har den indre og den ydre motivation med.

Screenshot 2015-07-26 09.26.17

Som jobsøgende:

Ydre betinget motivation – Når du gør noget får du noget fra andre à Et jobtilbud.

Indre betinget motivation – Jeg ved hvad jeg vil, jeg ved hvad jeg kan, jeg bliver stolt når jeg lykkes à Anderkendelse af egen indsats.

Kan være en udfordring som jobsøgende, da vi i det marked som har været de seneste år som jobsøgende har fået mange afslag.

 

Hvordan finder man ud af hvad der motiverer en

Der er mange faktorer, vi har markedets eneste rene motivationsanalyse: motivationanalyzer.com, som vi arbejder ud fra. Vi arbejder med 7 grundlæggende motivationstyper – Det vigtigste er at finde ud af hvad der motiverer netop dig.

Der er 3 grundlæggende motivationsfaktorer:

autonomi – frihed til at kunne påvirke din dag

mening – Jeg skal vide hvorfor

mestring – at blive god til noget og lære at mestre det

Nogen gange tager man et job fordi det er en mulighed for en indtægt, og ikke fordi jobbet er interessant – Det som er vigtigt her er at være bevidst omkring at man har taget jobbet for pengenes skyld. Det betyder ikke at man ikke kan nye jobbet, hvis man bare er bevidst om at det er for pengenes skyld man har taget det. Det er stadig vigtigt at yde noget, netværke, vise sit værd og nyde indtægten.

 

Hvordan holder man motivationen oppe?

Mængden af afslag viser bl.a. også hvor aktiv man er – se det positive i det. Det er et numbers game.

Det mange jobsøgende gør af fejl er hele tiden at forsøge at bringe sig i en situation hvor man gerne vil vælges. Det handler om at bringe sig selv i en situation hvor DU kan vælge.

Din holdning påvirker din indsats, udstråling og mentale tilstand.

Som selvstændig er man altid jobsøgende, så selvstændige er nogen af de allermest jobsøgende som findes.

Som jobsøgende kan man evt. søge information hos dem man kender som er selvstændige – hør dem, hvad gør du, og inddrag de nye input i din jobsøgnings strategi.

Tænk ud af boksen og styrk dit brand som jobsøgende.

”Når du erstatter SKAL med VIL, så bliver KAN meget lettere.”  Mark Anthony

Det er rigtig vigtigt i processen at være opmærksom på hvad det er man VIL og ikke bare hvad det er man SKAL. Mærk viljen – hvor meget vil man det her, og tænk over: vil jeg det jeg kan? Og hvis ikke, kan jeg det jeg vil? Ellers må jeg jo lære det.

 

Balancen imellem hvad man kan og hvad man vil er vigtigt!

Tag ud til folk (du kender) og spørg hvad de synes du kan – Her er mit CV hvad synes du der mangler? Eller kan du stadig det som står på dit CV, og vil du jobvælges på de kompetencer som du fremhæver?

Husk at forholde dig til kritikken du får – tag stilling til det og brug det i din udvikling.

Mål motiverer ikke i sig selv, det er hvad det at nå målet giver mig? Hvad får jeg ud af at nå mit mål, og hvad får jeg som jobsøgende ud af at få et job?

Det er svært at holde motivationen nogen gange – sådan er det bare, vi er mennesker og vi bliver skuffet nogen gange. Det vigtige er måden du håndterer tingene på.

 

2 ting er vigtige

Screenshot 2015-07-26 09.06.39

 

Brug de mennesker omkring dig, hvis du kender en som altid kommer til samtale og får jobs, så kig på hvad personen gør, bliv inspireret. Vid hvad du kan, hvad du vil og hvad du er værd samtidig med at være ydmyg.

Alle vil gerne være omgivet af interessante, glade, inspirerende og motiverende mennesker.

De 7 performance drivers – hvordan du skaber, øger og fastholder din motivation og din gennemslagskraft

Hvem du er, hvad du er og hvad du vil – Vi laver et kursus!

Lyt til arbejdsgiveren – vær bevidst omkring dine lytte mønstre.

 

3 vigtige råd: Stol-På-Processen – lav en plan, lav en strategi for planen og stol på processen. Forsøg på aldrig at tvivle på processen.

Bare fordi du gør alt det rigtige er der ikke nogen garanti – Det der er vigtigt er at være opmærksom på om man gør det rigtige også fortsætte med at stole på processen.

Tag udgangspunkt i hvad du kan og vil, også hele tiden revurdere din proces. Spørg dig selv om du gør det rigtige, hvis ja – så tager det lidt længere tid, hvis nej – er du parat til at gøre noget andet?

For hvert nederlag er du et skridt tættere på dit mål! Planlæg dine nederlag.

Det er ikke OM du får nederlag, det er din evne til at håndtere dem og til at omsætte det til at kunne bruge det til noget.

 

Find mennesker som skaber en balance i den feedback du får.

Sørg for at skabe de bedste muligheder for dig selv, så du kommer øverst i ansøger bunken. Og at din ansøgning og dit CV matcher dig som person.

Vær aktiv – brug dit netværk. Og tænk på om du ville ansætte dig selv?!

Bring dig i en position hvor det er dig der kan vælge – Stol på processen – tag udgangspunkt i hvad du kan og hvad du vil – Find en god balance – Lad dig ikke slå ud af undervejs at tage et andet end drømmejobbet – Vær stolt af det du laver – det er det du bliver husket og kendt på.

 

Go’ jobjagt!

Lyden til episoden er redigeret af Kennet Olesen