I dagens episode taler jeg endnu engang med Kristina og Louise fra Akademikerkampagnen. Vi taler om kontakt til små og mellemstore virksomheder, og hvordan man kan skabe sin egen stilling.

Vi arbejder med udtrykket jobmager, hvor man kigger efter de arbejdsopgaver i de små og mellemstore virksomheder, som måske ikke lige er så synlige på overfladen.

Hvor en alm jobtager er en som søger på almindelige opslåede stillinger.

Kristina fortæller at grunden til at man vælger i kampagnen at tage udgangspunkt i sig selv som jobsøgende, og hvor man er i flow. På den måde kan man bedre skrue sin egen stilling sammen i forhold til de opgaver man gerne vil lave.

Virksomhederne er meget optaget af at drifte, derfor har de ikke så meget opmærksomheden for at skulle ansætte, selv om de har behov for det.

Bryder modellen

De arbejder ud fra Bryder modellen, hvor der tages udgangspunkt i de opgaver og brancher, evt. geografi hvor man gerne vil arbejde. Når man har styr på den del, så går man ind på f.eks. CVR registret og finder en liste over potentielle virksomheder.

Kontakt til SMV’erne

Det går alt sammen ind forbi en ejerleders bord, da det er denne person som ved hvad der sker i virksomheden.

Inden du kontakter virksomheden, skal du også have godt styr på dit materiale. Så skriver du en email til virksomheden, hvor du præsenterer dig med hvad du kan hjælpe med. Dertil også tilbyde at komme forbi og høre hvad virksomheden har af udfordringer eller hvad deres brændende platform er.

Vi starter med passionen, fortæller Louise, fordi det er der man som jobsøgende bedst kan brænde igennem i forhold til kontakten til virksomheden.

Research delen

Start med at finde nogle af de lidt skjulte virksomheder

Undersøg hvad der sker i den branche – Følg med i medierne, i brancheforeningerne, megatrends – Stil de rigtige spørgsmål

Tilret dit CV

Kontakt virksomheden

En anden mulighed er at starte i dit eget netværk, nogen som allerede er i branchen. Spørg hvad den største udfordring i branchen lige nu den er.

Dyk ned i erhvervsklyngerne, hvor man kan deltage i mange forskellige arrangementer, og kan skabe sig et godt netværk.