Jette Blok

Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker.

Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.

Nederst i denne blogpost kan du lytte til Jettes 10 min mindfulness øvelse.

Hvad er mindfulness?

Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du lever og hvordan du begår dig i hverdagen.

Når du dyrker mindfulness træner du din evne til at være vågen og opmærksom på, hvad der foregår rundt om dig lige nu. Hvad kan du gøre noget ved og hvad kan du ikke gøre noget ved. En fordel ved at leve mere mind-fuldt er at blive bedre til at lytte.

Alle kan være mind-fulde og lytte til sig selv!

Det er vigtigt at huske at alle kan have dårlige dage. Selv Jette som har arbejdet mig sig selv i over 15 år, kan have dårlige dage.

Det kan være svært

At skabe en god rutine omkring at dyrke mindfulness, bare 15 min om dagen, kan være svært. Jette anbefaler, at man gør det f.eks. når man kommer hjem fra arbejde, har parkeret bilen, men inden man går ind i hjemmet. Har du ikke denne mulighed, kan det også være at sætte sig 15 min for sig selv efter frokosten, eller inden du går i seng.
Det vigtige er at det kan gøres de fleste steder. Husk det er noget du gør for dig selv!

Det skaber velvære, det er noget rart gøre for sig selv.

Det behøver ikke tage mere end 14-28 dage før man kan mærke en ændring.

Skab fokus

En anden stor fordel med at dyrke sig selv og mindfulness er at det kan hjælpe med at skabe fokus på de enkelte opgaver man sidder med. Man oplever måske mere ro, at ansøgningen tager kortere tid at skrive, og at man sover bedre.

Hvordan hænger det så sammen med jobsøgning?

Når vi taler om mindfulness som bevidst nærvær, så kan det bruges som udgangspunkt for at skabe en bedre jobsøgning. Her er et par konkrete råd til at gøre jobsøgningen mere nærværende:

 1. Brug tid på at overveje, hvad er det du gerne vil, har lyst til og hvad er vigtig for dig i dit næste job (mærk efter)
 2. Vær opmærksom på at din sindsstemning trænger igennem i dine ansøgninger
 3. Luk alle de browser vinduer som ikke har noget med din jobsøgning at gøre
 4. Luk din mail, og andre notifikationer og lyde ned.
 5. Sluk telefonen
 6. Skab en bevidsthed om dine arbejdsmønstre

Når du ved hvordan du bedst arbejder, og hvad der er de forstyrrende elementer for netop dig, så har du også noget du kan bruge i jobsamtalen.

Hvordan kommer du i gang

Et effektivt værktøj for at være sikker på at komme i gang er at booke sig selv i sin kalender. Det skal være når det passer dig bedst, om det er morgen, middag eller aften er helt op til dig.

Hæng det op på noget du allerede gør, på den måde et det nemmere at starte en ny vane.

Start med noget blid musik, rislende vand, eller en guidet mindfulness session.

Når du er i dårligt humør

Du har 3 områder i dit daglige virke:

 1. De ting du har kontrol over
 2. De ting du har indflydelse
 3. De vilkår og rammer du lever under

Læs mere om hvordan du kan udnytte denne viden i din jobsøgning i min artikel

Video med far der hjælper datter med at tro på sig selv finder du her

De 3 bedste steder at bruge det at være mindful som jobsøgende

 1. Find ud af hvad du gerne vil søge inden du starter ? hvorfor vil du gerne
 2. Skab rummet når du skriver ansøgninger ? hav et rart sted omkring dig
 3. Inden og til jobsamtalen ? hav fokus på dig selv

Ledighedsstress

Husk at holde pauser og hold fri ? Brug den tid på ting som giver dig energi.

Planlæg dine dage, find ud af hvornår på dagen du har mest energi til de tunge opgaver, og hvornår du har mindre og kan tage de lidt lettere opgaver. Og hvilke opgaver er henholdsvis lette og tunge for dig.

Se på det som at det er et job at være ledig. Det kan evt. være en hjælp at få andre til at hjælpe dig med at planlægge din tid, hvis du bedre kan arbejde på den måde.

Jettes bedste råd

Vær dig selv!

Jettes øvelse

Lyt til øvelsen her

Find Jette Blok

Jettes hjemmeside

Jette på LinkedIn

Jette Anbefaler 

Birgitte Baadegaard ? Når mænd og kvinde kommunikerer: http://www.baadegaard.dk/baadegaard/naar-maend-og-kvinder-kommunikerer

(Affiliate link – hvilket betyder at når du bruger linket tjener jeg en lille del af slaget, men det har ingen effekt på din pris)

Go’ Jobjagt

Diana