Få video gennemgang af dit CV, læs mere her.Der findes ikke et jobopslag som fortæller dig konkret hvad du skal lave!

Ricki er ikke glad for den minimale information man får fra et jobopslag som jobsøger, derfor er det vigtigt at man som jobsøger ringer på stillingerne.Hans bedste råd til at få skrevet den bedste ansøgning er at finde ud af mere om selve stillingen ved at ringe til virksomheden. Når man ringer skal man stille nogle gode relevante spørgsmål om stillingen og opgaverne.

Her er det både en fordel for dig som jobsøger og for virksomheden, for du bliver meget mere klar på om jobbet i virkeligheden er noget for dig, eller om det faktisk ikke er det. Hvis det ikke er, så undlad at sende ansøgningen.

Du kan også lytte til episoden Den bedste start til den perfekte ansøgning. Her fortæller jeg om en strategi for hvordan du kan skrive endnu bedre ansøgninger med forkus på virksomheden.

Øv dig!

Ricki foreslår at øv dig på at ringe ved at ringe til 3 virksomheder hvor du ikke rigtig gider have jobbet. På den måde kan du blive mere tryg i at skulle ringe på de jobs hvor du virkelig gerne vil have stillingerne.

Lige som der er stillinger som alligevel ikke er noget når du ringer til dem, så kan det også være at nogle af de her jobs som du ringer på uden at ville dem, viser sig at være virkelig spændende.

Kun få ringer

Kun omkring 10% af dem som sender en ansøgninge ringer til virksomheden. Af dem er det kun omkring halvdelen som har relevante spørgsmål ifølge Ricki. Resten ringer oftest fordi deres jobkonsulent siger de skal, men uden at have forberedt sig godt nok på opkaldet.

Hvis du er den sidste type, så overvej om bedre forberedelse er vejen frem – At ringe er nemlig virkelig godt, men du kan altså også ende i nej-bunken, hvis du ikke har forberedt dig på forhånd.

Ud af de ca 5% som har forberedt sig er det kun 1-2% der rent faktisk bruger den information de har fået til at gøre deres materiale mere målrettet og bedre.

Det er dermed en fordel for dig hvis du begynder at bruge denne mulighed i din jobsøgning.

For mange flere gode ideer og råd til din jobsøgning, så lyt med til episoden.

Find os

Du kan finde Ricki Nielsen på hans website Rickinielsen.dk og på LinkedIn, hvor du er velkommen til at connecte med ham.

Du kan finde mig på min LinkedIn hvor du selvfølgelig også er meget velkommen til at connecte med mig.

Få video gennemgang af dit CV, læs mere her.

Giv dig selv de bedste odds

Diana Lund Nordstrøm