JobsøgningLørdag den 1. oktober er en dato som jeg har frygtet og set frem til på samme tid. I dag er jeg tilbage iblandt de jobsøgende igen. På den ene side glæder jeg mig, da jeg kan netværke og møde spændende mennesker. På den anden side frygter jeg det, da jeg om 6 måneder løber tør for dagpenge.

Igennem bloggen her vil jeg fortælle om mit liv som jobsøgende, op- og nedture og hvad jeg lærer på vejen. Forhåbentlig vil jeg også kunne inspirere lidt på vejen.

Målet er at bloggens levetid bliver så kort så mulig 😉

Et hurtigt overblik over hvem jeg er og hvad min situation er

Den personlige profil

Jeg hedder Diana, er 33 år gammel og født og opvokset i det østjyske (nej det er ikke sådan jeg siger til en jobsamtale når de beder mig om at fortælle om mig selv).

Den 1. dec. kan jeg fejre 10 års jubilæum som ’københavner’, og jeg er rigtig glad for at bo i min 2 værelses lejlighed i Valby.

Karrierer profilen

I dec. 2014 blev jeg færdig med min Cand. Merc. i Brand and Communications Management, som havde efterfulgt en Bachelor uddannelse i Business Administration and Service Management.

Det var så her jeg startede livet som jobsøgende, på dagpenge. I dec. 2015 fik jeg job, via et løntilskud som international studievejleder i en lille virksomhed, hvor jeg havde sidste arbejdsdag i går (fredag d. 30. sep. 2016).

Livet som jobsøgende

Det jeg gerne vil

I min sidste ledighedsperiode brugte jeg rigtig meget tid og energi på at søge en masse stillinger, uden først at tage mig tiden til at finde ud af hvad jeg gerne ville. Af samme grund var det virkelig svært at lande jobbet når jeg blev inviteret til samtale.

Derfor besluttede jeg mig for at blive en bedre jobsøger, og lære fra alle de spændende mennesker jeg kunne. Det har jeg gjort igennem podcasten som du også finder her på siden under Podcast shownotes.

Podcasten har i den grad været med til at spore mig ind på hvad jeg gerne vil, som er noget helt andet end det jeg er uddannet til, nemlig vejledning – og gerne vejledning af jobsøgende.

Derfor håber jeg også at både denne blog og podcasten kan blive en inspiration for dig som også er jobsøgende.

Det jeg ikke vil

Noget af det jeg har erfaret, som kan hjælpe med at gøre jobsøgningen nemmere, er at vide hvad jeg ikke vil, både fagligt og personligt.

Rent fagligt ved jeg f.eks. at jeg helt sikkert ikke skal arbejde med budgetter og regnskaber, det er noget jeg finder svært og kedeligt (jeg tænker de 2 ting nok hører sammen). Andre ting finder jeg måske først ud af når jeg har prøvet det.

På det personlige plan er jeg meget udadvendt, proaktiv og socialt anlagt. Noget af det jeg har erfaret jeg ikke vil i et job, er at sidde helt alene når jeg arbejder. Altså på en hjemmearbejdsplads eller et sted hvor jeg er den eneste ansatte. Det er vigtigt for mig at have kolleger og en chef jeg kan sparre med.

Jobsøgning for mig

Alle de her ting lagt sammen, betyder for mig at jobsøgningen primært er rettet imod større virksomheder, hvor man typisk er mange i en afdeling, og at jeg søger stillinger rettet imod at kunne vejlede og rådgive.

De her ting er en del af min jobsøgningsstrategi, som jeg vil fortælle dig mere om her på bloggen i næste uge.

Hav en rigtig dejlig dag.

Diana