Jeg er typen som går ind for at man skal skrive gode og målrettede ansøgninger. Hvilket betyder at jeg oftest starter på et blankt stykke papir når jeg skriver en ny ansøgning. I dag kan du læse om hvordan jeg i den forgangne uge så bort for dette princip. Jeg skriver også om at sætte deadlines for sig selv, og til slut gennemgår jeg min kommende uge med dig.

Ugen der gik

Netværk

Netværksdelen har ikke været helt så meget i fokus i denne uge som jeg gerne ville have den til. Dels fordi der dukkede nogle opslåede stillinger op jeg gerne ville søge, og dels fordi jeg har haft nogle dage hvor jeg har været udfordret på humøret.

Det jeg har nået er dog, et netværksmøde i forbindelse med mit frivillige arbejde, som forhåbentlig giver mig mulighed for at lære en spændende virksomhed at kende. Så har jeg arbejdet en del med min podcast. Det betyder at der er 3 nye episoder der snart skal optages. Afsnittet fra sidste uge kommer i morgen i stedet – Sådan går det engang i mellem. Derudover har jeg også kontaktet 10 personer på LinkedIn eller via mail omkring kaffemøder / telefonmøder. Af dem jeg har kontaktet har jeg fået svar fra 5 frem til nu:

  • 1 havde pt. for presset en kalender. Hun henviste mig i stedet til nogle arrangementer jeg kunne deltage i, bl.a. Fest For Fyrede, som jo afholdes i København den 28. Oktober.
  • 2 henviste mig til andre i deres netværk som de mente var mere relevante. Dem skal jeg lige tage mig lidt mere sammen til at kontakte.
  • 2 som har sagt ja til at tale med mig

Sådan alt i alt, synes jeg det er et ganske godt resultat frem til nu.

Ansøgninger

Mandag var en travl dag i min kalender, jeg havde printet 40 ansøgninger, som kort fortalte hvorfor jeg ville være en god juleassistance, samt tilhørerende CV´er. Herefter besøgte jeg 63 butikker i henholdvis Frederiksbergcentret og på Fisketorvet, og spurgte om de skulle bruge juleassistancer. Jeg vil godt love at det ikke gjorde ondt 😉

Jeg fik afleveret alle 40 ansøgninger, og ikke en gang mødte jeg en sur mine i en butik, til gengæld fik jeg flere gange en meget positiv respons på min tilgang. Jeg blev dog stoppet af en centervagt på Fisketorvet, fordi nogen havde sagt jeg så mistænkelig ud. Jeg gik bare og noterede hvilke butikker jeg havde talt med. En lidt underlig, men ganske underholdende oplevelse.

Derudover nåede jeg også at have et kaffemøde med en bekendt, som gav gode råd til blog og podcast. Også svarede a-kassen på min anmodning, og jeg må både podcaste, blogge og være frivillig ved siden af min jobsøgning. Det er fantastisk.

Tirsdag skulle have stå på det helt store ansøgningsskriveri. Det blev desværre ikke til så meget, da jeg faldt i en Netflix fælde. Her er fordelen jo, når man er jobsøgende, at man selv kan prioritere tiden, mere eller mindre. Jeg har erfaret, at mine ansøgningerne bliver bedst når humøret er godt 🙂

Jeg endte med at få sendt yderligere 3 ansøgninger i denne uge. Jeg er også blevet inviteret til jobsamtale på et juleassistance job, som jeg skal til i næste uge. Så har jeg også fået et afslag eller to i ugen. De har det med at ryge i en anden mappe ret hurtigt, de mails.

Fokus og deadlines

Jeg blev til mit møde med min coach mindet om noget som jeg egentlig godt viste, men har haft svært ved at holde fast i. Nemlig at det er vigtigt at give jobsøgningen den fokus den fortjener og sætte deadlines op for mig selv.

Med det mener jeg, at søge målrettet på en type af jobs / et jobområde i en bestemt periode. Sæt så en deadline, og hvis det ikke har virket, så ændre strategi.

Derfor har jeg nu besluttet at fokus skal være på jobkonsulent / jobvejleder og andre relaterede stillinger frem til og med nytår. I denne periode søger jeg ikke andre typer af stillinger. Til gengæld skal jeg så også evaluere på min strategi og ændre den, hvis der ikke er sket noget til den tid. Dette gør jeg for at kunne blive helt skarp på at skrive den type af ansøgninger der skal til, og for at kunne fordybe mig i emnet. Hvis jeg hele tiden tænker, jamen jeg kan også lige søge en stilling inden for markedsføring eller i butik, så bliver jeg mindre målrettet.

Ugen der kommer

Den kommende uge skal have lidt mere fokus på netværksdelen. I anledningen af efterårsferien tillader jeg mig at holde et par halve fridage 🙂

Uge 42

Uge 42

Som tidligere starter hver uge med at holde mig opdateret på LinkedIn og se om der er noget jeg skal dele, like eller kommentere på. Mandag udkommer podcasten om persontyper, glæd dig, den er spændende, hvis jeg selv skal sige det 😉

Mandag er også dagen hvor det første a-kasse møde skal stå. Det er jo ikke fordi det er super længe siden jeg var nyuddannet og til det sidst, men man kan altid netværke til sådan nogle ting.

Tirsdag har jeg et kaffemøde som jeg både skal forberede mig til og holde, samt en jobsamtale (juleassistance) som jeg skal forberede mig til og til. Onsdagen er en halv fridag hvor jeg skal shoppe med min søster 🙂 og ellers skrive ansøgning.

Torsdag bliver store podcast dag. Jeg skal optage en podcast om hvilke jobs passer til min profil og en omkring blogging og jobsøgning. Jeg tænker det bliver super spændende. Fredag bliver igen en halv fridag, som ellers består af at skrive ansøgning og af at evaluere jobsøgningen frem til nu.

Jeg håber det bliver en god uge, hvor jeg forhåbentlig bliver kaldt til flere samtaler.

Du er meget velkommen til at skrive hvis du har nogle spørgsmål til mig omkring min strategi eller andre ting, eller endnu bedre, hvis du har et job til mig 😉

Hav en dejlig dag, og Go Jobjagt!

Diana