I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita
dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.
Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.
I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav ikke nogen respons.
En af de ting man skal Anita startede med at overveje, var hvilken type af blog hun skulle starte. Der findes, groft sagt, 2 typer af blogs:
- Mig og min hverdag (personlig)
- Mig og det jeg ved (faglig)
I denne sammenhæng, vil det mest oplagte være at starte den faglige blog.
Anita endte med at stå med 3 forskellige jobtilbud på hånden inden hun afleverede sit speciale. De kom fra folk i hendes netværk, eller netværks, netværk.
Når du blogger
Husk at du har specifik viden inden for det område du har specialiseret dig indenfor.
Anita fortæller at hendes tilgang til hvorvidt man kan bruge bloggen som jobsøgning, har ændret sig over det sidste år. Hun mener denne type tilgang til jobsøgning vil virke i de fleste brancher. Det er en måde at positionere dig på.
‘Hvis du deler en masse viden, vil folk gerne følge dig’ Anita Lykke Klausen
Det kan være en god ide at opsøge viden ved siden af jobsøgning, og finde inspiration i hvordan du kan overføre den nye viden til din egen branche.
Det er ok at være åben om at være jobsøgende. Giv læseren et godt indtryk af at du er jobsøgende.
Det er en god ide at tænke over at det ikke kun er LinkedIn du skal bruge til at dele din blog på. Brug hele det sociale netværk, Facebook, Twitter, eller hvor det giver mening i forhold til dig og ‘din målgruppe’.
Når du starter med at blogge
Hvis du ikke har mod på at starte med din helt egen blog, så kan det være en ide at bruge LinkedIn’s blog, samt at gæsteblogge hos andre.
- Brainstorm – hvad er det jeg synes er rigtig interessant, hvad er det jeg gerne vil skrive om. Hvilken niche har du god faglig viden indenfor.
- Hvordan sættes bloggen op ? kan du selv, super, ellers er det ganske sikkert en i dit netværk som kan hjælpe dig. Du kan evt. bruge WordPress (de fleste blogs laves her i dag)
- På bloggen: En blog siden, en side om dig selv som minimum
- Fortæl folk undervej at du er ved at lave din blog. På den måde forpligtiger du dig selv, der er nogen som venter på at der kommer noget. Så er det nemmere at komme i gang.
- Husk at ting du allerede ved kan virke banalt, men der er helt sikkert nogen som kan lære af det.
- Søg for at der til at starte med ligger 2-3 indlæg til at starte med. På den måde er det nemmere at tiltrække folk.
Gæste blogge
Anita anbefaler at gæste blogge. Start med at opbygge et netværk, og skab en viden hos dem om at du ved noget om det område du gerne vil skrive om. Brug netværket, LinkedIn, Facebook, Twitter til at finde steder at blogge.
Du behøver ikke nødvendigvis passe 100{98c3cc1edf92b3b2f5e608f123d67abc70a3eb1c35ba7aa53dd85936fbc7415b} ind i den blog du gerne vil skrive i, men vær opfindsom og find det faglige fællespunkt.
Anitas bedste råd
Del en masse viden og skab netværk.
Bliv kendt som den person i dit netværk som deler en masse viden.
Du kan læse mere om Anitas tanker om at blogge sig til job på hendes blog.
Find Anita
Mangler du erfaring?
Hvis du har lyst til at få mere skriveerfaring eller erfaring med lydredigering, samtidig med at du får Job Eksperten podcasten før alle andre. Så send mig en mail på podcast@jobeksperten.dk
Go’ Jobjagt!
Diana