Morten Vium

Morten Vium

 

“En profil med billede ses 11 gange så ofte som en profil uden”

I denne episode: Guldkorn til din LinkedIn profil

 

Morten Vium giver tips og tricks til din karriererstrategi som du kan bruge i din jobsøgning.

1,8 mill danskere har en profil på LinkedIn – altså et godt sted at skabe netværk med andre.

 

De 3 vigtigste ting når du udfylder din profil på LinkedIn:

 1. At dit CV er komplet
 2. At du har et godt og professionelt billede
  1. du behøver ikke få det taget af en professionel fotograf, men det skal være pænt og præsentabelt = ingen ferie billeder
  2. En profil med billede ses 11 gange så ofte som en profil uden billede
 3. Din overskrift skal være god
  1. Hvad er det, der adskiller dig fra alle de andre?
  2. Udnyt de 120 tegn for at fange læserens opmærksomhed

Dit summery

Brug summary (kort beskrivelse) til at præsentere og sælge dig selv. Vis personlighed og hvad du brænder for. Få evt. hjælp fra venner og familie til at “sætte ord på dig”.

Eksempler på succeshistorier – hvad har du opnået karrierermæssigt.

Det er også her du skal se fremad, fortæl hvad du kan hjælpe en fremtidig arbejdsgiver med. Beskrivelsen af dine tidligere jobs er et tilbageblik, altså viser hvad du har arbejdet med, og hvad du kan.

 

Nuværende stilling som jobsøgende

For at linkedIn skal se din profil som komplet (og dermed komme højere op i søgeresultaterne) skal ‘Nuværende stilling’ være udfyldt. Et tip kan være at du skriver: Jobsøgende Pædagog, Jobsøgende Ingeniør eller andet med relevans for din uddannelse.

 

Profil fokus

Din profil skal hjælpe arbejdsgiverne (din målgruppe) med en beskrivelse af hvad det er DU kan. Ikke med fokus på at du er jobsøgende.

 

LinkedIn vs. Facebook

Du skal være opmærksom på at arbejdsgiverne tjekker din Facebook profil og søger efter dig på Google, når du søger arbejde hos dem.

Facebook = personligt netværk (bruges ikke til at rekruttere nye medarbejdere)

LinkedIn = professionelt netværk (bruges til at rekruttere nye medarbejdere)

 

Morten anbefaler

citat

 

Når du trykker ind på din profil dukker der en lille pil op ud for ‘View profile as /se profil som’ – Hold musen over og du får mulighed for at tilføje en profil på et andet sprog.

Opret andet sprog på profilen

Opret andet sprog på profilen

Når de 3 basis ting er på plads, udfyldt CV, billede og overskrift, samt at du har skrevet et godt summery er det tid til at kigge på at gøre profilen mere fuldstændig. Det kan du gøre ved at udfylde flere dele og skabe aktivitet på og med din profil:

 

 
 
Hent anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere – det skaber troværdighed.

 

 
Udfylde din profil med: Projekter, udgivelser, frivilligt arbejde, organisationer du er en del af.

 

Bruge søgefunktionen aktivt. Kender du nogen der kender nogen der er connected med en, for dig, interessant person. Herefter sende en mail til vedkommende og præsenter dig.

 

Hvis du kigger på folks profiler kan det betyde at de “kigger tilbage” på din. Dette betyder at du viser interesse i dem og kan gøre dem nysgerrige efter at vide mere om dig.

 

 
Statusopdatering og grupper:  VÆR AKTIV – der sker ikke noget før du selv gør noget ~ vær proaktiv
 

 

Kender du nogen i dit netværk, der kender vedkommende du gerne vil i kontakt med så, skriv til dem og spørg efter råd til hvordan du kan komme i kontakt med vedkommende. Det virker MEGET bedre end en statusopdatering som: “Jeg er jobsøgende, hjælp mig!”

 

 
Brug dine statusopdateringer til at gøre dig selv til “ekspert” inden for dit område. Herved giver du dit netværk mulighed for at like det og sende det ud i deres netværk. Det skaber synlighed omkring DIG.

 

 
Skab synlighed om dig selv ved at skrive i din blog på LinkedIn om ting, der skaber værdi for andre. Vil du gerne være en i gruppe, som ikke kan ses af andre, f.eks. en jobsøgnings gruppe, men du helst ikke vil have dit netværk ved du er jobsøgende, så kan du skjule gruppen (se foto)
 
Gør gruppen usynlig

Gør gruppen usynlig – klik på billede for at gøre det større

 
Vil du connecte med folk du ikke kender personligt på LinkedIn så skriv en personlig hilsen.

 

Ellers kan du risikere at blive anmeldt for spam og du vil få svært ved at skabe relationer på LinkedIn uden at kende folks mailadresse efterfølgende

 

 
Hvis du modtager en invitation fra en du ikke kender så skriv tilbage og sig tak (og fortæl evt lidt om dig selv)

Hvis du

 
Du kan finde Morten på http://mortenvium.dk/

 

 
Lyt til episoden for at finde ud af hvordan du kan vinde Morten’s kursus – Strategisk networking på LinkedIn, den digitale vej til nye kunder og nye relationer. Du kan også finde det første modul af kurset gratis på hans website.
 

Du er velkommen til at komme med kommentarer og ideer til fremtidige episoder ved at skrive en mail til mig på info@jobeksperten.dk

Go’ jobjagt

Lyden på denne episode er redigeret af Kennet Olesen