Julia B Hunt

Julia B Hunt

Jeg har flere gange tidligere talt om hvordan frivilligt arbejde og jobsøgning kan være en god kombination. I dette afsnit af Job Eksperten taler jeg med Julia B. Hunt, som er konsulent hos Ingerfair, om netop dette.

En af fordelene ved at arbejde frivilligt er, ifølge Julia, at frivillige er gode til at sætte ord på hinandens kompetencer. Det kan derfor være en god ide at få dem du er frivillig sammen med til at skrive en anbefaling til dig på LinkedIn.

 

Det skal give mening

Det vigtigste ved et frivilligt job er dog at det giver mening for dig. Det skal være noget du kan lide at lave og noget som hjælper dig med at skabe en rød tråd i det du gerne vil. Husk at du kan tage brugbare kompetencer med fra et frivilligt job. Det kan også være fra frivillige opgaver som ikke nødvendigvis er lige det du gerne vil arbejde med professionelt. Det kan f.eks. være:

  • Overblik i pressede situationer
  • Samarbejde
  • Konflikthåndtering

Som Julia siger, husk at mange kompetencer er skalerbare. Har du f.eks. arbejdet med mindre budgetter i dit frivillige arbejde, så gør mange af de samme ting sig gældende i et alm. job. Som minimum har du fået en forståelse for regnskab og budgetter i dette eksempel.

 

Lav en plan

Uanset om du allerede har et frivilligt arbejde eller ej, så kan det være en god ide at skabe et overblik over hvilke kompetencer du gerne vil udvikle. Lav en plan. Det kan være en god ide at overveje om det frivillige arbejde er noget du vil fortsætte med efter du finder et arbejde. Dette kan måske skabe nogle begrænsninger tidsmæssigt.

Er du i tvivl om hvor du kan få de kompetencer du søger, så ring til de forskellige organisationer og tag en snak med dem om mulighederne. Har de ikke noget som matcher dine ønsker, så ved du måske hvem du kan tage fat i.

 

Frivillig shopper

Noget af det som Julia i høj grad fraråder er at være frivillig shopper. Det er hvor du hopper fra det ene frivillige job til det andet bare for at få kurser der tilbydes eller for at opnå et hurtigt resultat til dit CV. Det giver et meget bedre indtryk at være kontinuerlig og holde sig til den/de samme organisation/organisationer over en årrække.

Er du en person som gerne hopper fra projekt til projekt, anbefaler Julia at du finder en stor organisation hvor mulighederne for dette er større. Det ser langt bedre ud på dit CV.

 

Lyt med

Du kan i podcasten også høre Julia komme ind på følgende emner:

  • Hvad betyder loyalitet i frivilligt arbejde
  • Hvordan bruger du frivilligt arbejde i din jobsøgning
  • Hvad er den bedste lederuddannelse du kan få
  • Frivilligt arbejde og almindelige virksomheder

Er du nysgerrig på et nyt jobområde, så anbefaler Julia at frivilligt arbejde er en god indgangsvinkel til at få kendskab til området på.

 

Du kan finde gode bud på frivillige jobs på frivilligjob.dk, her kan du også finde information om det at være frivillig.

Hvis du har fået noget ud af podcasten vil det betyde meget for mig hvis du vil dele den med dit netværk. Måske andre i dit netværk er jobsøgende? 5 stjerne i Itunes og en anbefaling vil også varme mit hjerte.

 

Go’ Jobjagt!
Diana