”Netværk er vigtigt hvis man netværker til det man har behov for”

I denne episode taler jeg med Fabiola Christensen omkring frygtløs jobsøgning og branding når man er jobsøgende.

 

” Der er altid noget bedre lige rundt om hjørnet.”

Fabiola er ekspert i personlig branding for foredragsholdere, og meget passioneret for at gøre andre folk glade og succesfulde. Hun har sin egen podcast Fabiola Share hvor hun interviewer eksperter i hvordan man kan blive endnu bedre og gøre en forskel med det man har at tilbyde.

 

Da finanskrisen kom blev Fabiola fyret fra sit drømmejob, og hendes drøm om at arbejde i den branche brast. Det hun har lært er at der altid er en grund til at vi kommer videre – Der er altid noget bedre lige rundt om hjørnet. Vi skal bruge de ting vi har lært til nogen.

Efter at have arbejdet hos Novo Nordisk i et år indså hun at hun gerne ville noget andet, som mange af hendes kolleger, på trods af virkelig god løn og goder.

”Hvad hjælper det at have en masse penge og goder, hvis man ikke er lykkelig?”

Brug lidt tid på at tænke over hvad du ville gøre hvis penge ikke er et issue – hvor ville du gerne være og hvad ville du lave?

Fabiola brugte sociale medier til at finde sin mor og så noget i de sociale medier som gjorde at hun valgte at sige sit job op for at hjælpe virksomheder med at komme ud til dem de gerne vil i kontakt med.

 

Mærk efter, hvad brænder du får, sæt dig ned og find ud af hvad du gerne vil og hvordan du kommer videre.

Hvad er det du brænder mest for, hvilket job gør at du hopper op af sengen om morgenen og ‘siger YES jeg skal på job’. Også søg den type jobs. Findes disse jobs ikke så send uopfordrede ansøgninger – skab jobbet.

Virksomhederne bliver glade for at der er nogen som viser interesse for deres virksomheder – de kan også godt lide komplimenter.

”Hvad er det du kan tilføje af værdi, som de mangler i lige netop deres virksomhed?” – Fortæl dem det!

Vær aktivt søgende – lad være med at sætte dig ned og vente på at muligheden dukker op – inviter dig selv på kaffe.

Tag på virksomhedsbesøg og mærk stemningen og find ud af om det er noget du har lyst til. Brug informationerne i din ansøgninger – altså hvis det er positivt.

Man bør gøre det samme som jobsøgende som selvstændig – Gør opmærksom på dig selv, på præcis hvad du kan – skriv blog oplæg om hvad du kan, lave slideshare præsentationer, video´er. Jo flere der får gavn af din viden, jo flere finder også ud af at du ved noget om det og på at du er jobsøgende.

 

Husk at holde fokus på hvem din målgruppe er – hvem er det der skal blive opmærksom på dig?

Brug netværk arrangementer klogt – man skal ikke bare gå til alle netværksmøder, aldrig netværke for netværkets skyld, det er tidsspilde. Netværk med dem i din branche som kan få dig inden for.

Tænk kreativt – hvor kommer de mennesker som er i din branche?

Find de mennesker som du kan lære noget af og som inspirerer dig – netværk med dem.

 

Husk på Hvor vigtigt er det at du kommer i job

hvorfor er det vigtigt at du komme i job? Det skal være din drivkraft! Find ind til det som gør virkelig ondt!

Husk altid på: Hvad er det værste der kan ske? For hvert nej jeg får er jeg tættere på et ja!

Selv om man får et nej, så har du stadig gjort opmærksom på dig selv – og er måske allerede foran på point når man sender en ansøgning.

 

Du er produktet – du skal markedsføre dig selv som et produkt.

Dine sociale medier er med fokus på dig

Din ansøgning har fokus på virksomheden

 

Følg virksomhederne på de sociale medier – like, del, gør opmærksom på dig selv, så de allerede kender dig inden de læser din jobansøgning.

Find ud af hvem der skal læse din ansøgning, hook up med dem på LinkedIn og Twitter – Det gør at de ser dig.

Specielt Twitter er en meget nem og uformel måde at komme i kontakt med folk på – Husk at skrive i din bio at du er jobsøgende!

Overvej om din branche har et hashtag hvor du kan blande dig i debatten – hvor kan du hjælpe eller hvor kan dit netværk hjælpe.

 

Bedste råd: Tør at være dig selv! Man skal kunne mærke dig!

 

Du kan finde Fabiola på hendes website: http://www.fabiola-christensen.com

Og hendes podcast finder du her

 

Go’ jobjagt!

Lyden til episoden er redigeret af Kennet Olesen