Den tanke har mange jobsøgende. Ofte enten fordi de har været jobsøgende længe, og dermed desværre ikke har haft held med at lande jobbet, eller fordi de er nyuddannede.

DET PASSER IKKE!! Du kan rigtig mange ting – Du har bestået en uddannelse, så lige der har du bevis for at du som det mindste kan noget indenfor det område.

Det handler ofte om at man ikke længere føler at man kan give nogen former for værdi til sit netværk, eller bidrage med noget økonomisk til familien, bidrage til samtalen til familiefesten eller når man mødes med vennerne.

I stedet for at tænke sådan på det, så vil jeg opfordre dig til at se på denne tid som ledig, som en tid hvor du netop kan undersøge ting, og lærer nye ting, som du kan dele. Ting som du kan dele med dit netværk, til middagen eller med din familie. Ting som kan skabe værdi for de mennesker du har omkring dig.

Jeg ved ingenting

Her får du lidt ideer til hvordan du kan skabe værdi for både dine omgivelser og dig selv:

  • Hvis du er nyuddannet har du den nyeste viden indenfor dit felt – Det er en fordel, det kan du helt sikkert bruge, både i din jobsøgning og når du skal finde ud af hvad du gerne vil dele – Kig dybt ned i de ting du har lært på studiet, artikler, emner mm. Del det på LinkedIn (eller andre sociale medier) og din opfattelse af det eller mening om det.

  • Der vil altid være nogen som ved mindre end dit felt end du gør, og som gerne vil lære mere om det. Så hvis du har bare 10% mere viden end dem, så kan du dele og skabe værdi for dem. Det kan også være du ved noget andet end andre personer – Så selv om de ved meget om området, så kan du stadig skabe værdi for dem. Det kan også være du har en anden vinkel på et emne end de tidligere har tænkt på.

  • Du kan allerede en masse, det har vi lige slået fast, men måske du gerne vil lærer mere. Så kan du tage kurser løbende, og dele om den udvikling, og de emner du dykker ned i – Det viser din rejse til at blive ekspert.

  • Som nyuddannet kandidat har du lige brugt 5+ måneder på at dykke så meget ned i et emne at det virker som alle-mands viden for dig – Det er det ikke – Det betyder faktisk bare at du har gjort dig til ekspert inden for dette emne, så del din viden med dit netværk.

  • Find et side-projekt, hvor du enten kan lære noget, eller hvor du kan dele ud af din viden – Endnu bedre begge dele. Det kan med fordel være noget som er kompetencegivende indenfor det du gerne vil arbejde med.

Du kan helt sikkert virkelig mange ting, ofte handler det bare om lige at trække vejret, og se at de mennesker du har omkring dig får værdi ud af det du laver.

Da jeg startede Jobeksperten var det et sideprojekt. Det var noget jeg gjorde ved siden at min jobsøgning, for at lærer at blive bedre til at søge job. Det endte med også at blive min levevej, da jeg på baggrund af podcasten begyndte at coache, og blev headhuntet til mit første job.

Hvis du har spørgsmål til eller ideer du gerne vil vende omkring denne post, er du velkommen til at skrive en mail til mig.

Giv dig selv de bedste odds 🙂

/Jobeksperten