Jobsamtale dagen

Har du nogensinde overvejet hvordan andre forbereder sig på deres jobsamtale? Det har jeg! Derfor tænkte jeg at jeg i dag vil dele min proces med dig, da jeg er blevet kaldt til en samtale.

Forberedelsen op til samtale dagen

Jeg blev ringet op torsdag og inviteret til samtale mandag morgen. Til samtalen skulle jeg forberede en 5 minutters powerpoint præsentation af mig selv. Derudover skulle jeg have fundet 2 referencer som jeg skulle medbringe til samtalen.

Til selve samtalen ville der være den kommende chef, en kollega og tillidsrepræsentanten til stede.

Min forberedelse startede meget i tankerne. Jeg undlod med vilje at fortælle ret mange om samtalen, for ikke at gøre mig selv for nervøs. Det her er et job jeg virkelig gerne vil have.

Jeg brugte tid på at læse jobopslaget igen, mine egne noter fra telefonsamtalen, da jeg stillede spørgsmål til stillingen, samt min ansøgning og CV igennem. Herefter gik jeg på deres website, og kiggede i andre interessant materiale som kunne hjælpe mig i forberedelsen. Ud fra alle disse ting, samt at have kigget på de deltagende på LinkedIn, fik jeg skrevet en masse spørgsmål ned.

Præsentationen

Herefter gik jeg igang med min præsentation, som jeg valgte at dele op i 4 slides: fagligt, personligt, et job med mening, spørgsmål.

Da en af de store ting i stillingen er undervisning, var det vigtigt for mig at gøre et godt indtryk med min præsentation. Af samme grund har jeg også øvet den, skrevet noter og endda optaget mig selv for at kigge igennem om jeg lavede noget helt dumt. En anden grund til at optage mig selv, er at det bliver nemmere at huske når jeg både har skrevet, hørt og set den information jeg gerne vil give videre.

Et generelt tip når man skal holde en præsentation (om man har powerpoint eller ej) er at optage sig selv. Der er stor forskel på at have formuleret noget i tankerne, og rent faktisk at have sagt det højt.

Da jeg var færdig med selve præsentationen printede jeg den ud og tog den med mig som noter. Det gav mig mulighed for at kigge på dem i toget. Jeg brugte dem ikke til selve fremlæggelsen.

Det sidste jeg gjorde dagen før var at finde mit tøj frem samt pakke min taske. Jo færre beslutninger at skulle tage på dagen jo bedre.

Hvad nu?

Ja nu kan jeg så vente på at det blive onsdag, jeg lover at opdatere med endnu et oplæg omkring hvordan det går 🙂

Jeg er nysgerrig på hvordan du forbereder dig til din jobsamtale? Send mig en mail eller skriv til mig på LinkedIn.

Go’ Jobjagt! (og kryds fingre for mig)

Diana