Annette er ansvarlig for at arrangere Danmarks største jobmesse, Karrieredagene. Den er henvendt for studerende og nyuddannede.
Messen finder sted i uge 10, hvor de besøger, Aarhus, Aalborg, Odense og København. Der kommer typisk 150 virksomheder i forbindelse med messen. Der kommer både store virksomheder, samt lokale virksomheder i hver by.
Messen er gratis for studerende og nyuddannede (færdig i op til 5-7 år), ellers koster det 100 kr. at komme ind. Dog er målgruppen for messen netop studerende som leder efter studiejobs, eller som gerne vil finde en speciale virksomhed, samt de nyuddannede. Det er denne målgruppe virksomhederne forventer at tale med på messen, og dem de har stillingsopslag med til.
Der findes ikke umiddelbart en jobmesse for jobsøgende med flere års erfaring, da det stiller nogle problemer i forhold til at møde en evt. nuværende arbejdsgiver eller ansat på en sådan messe, hvilket dermed kan skabe nogle uheldige situationer. Sidder du med ideen til hvordan sådan en masse kan arrangeres, hvor der tages højde for denne problematik, så skriv meget gerne Annette.
Formålet med karrieredagene og jobmesser generelt
1: få udvidet din horisont – Det at komme ud og møde nogle virksomheder som du måske godt kender i forvejen, men ikke har tænkt over de ansættelsesmuligheder der kunne være for dig. Eller komme ud og møde nye virksomheder, som du ikke kendte i forvejen. Bliv inspireret!
2: Skabe relationer – Du får muligheden for at komme ud og skabe relationer samt at få en ide om hvordan en virksomhed er, og hvilken type af mennesker som arbejder i de forskellige virksomheder. Når du har møder virksomhederne ansatte får du mulighed for at stille spørgsmål og efterlade et godt indtryk.
Hvad kan du bruge det til
De gode relationer og indtryk kan du bruge i dine ansøgninger fremadrettet. Brug den information du får i dine ansøgninger. Du kan motivere din ansøgning endnu bedre, da du har mulighed for at få insiderviden i forhold til andre ansøgere. Det kan lidt sammenlignes med at ringe og stille spørgsmål til virksomhederne, her er virksomhederne der bare specifikt for at svare på de spørgsmål du burde have.
Virksomhederne bruger også talentpipelines, så gør du et godt indtryk kan dette bringe dig foran i jobkøen. Ved at blive skrevet op i deres database kan du være blandt de første som modtager jobopslag, og få et forspring på den måde.
Andre aktiviteter
Ud over mødet i mellem jobsøgende og virksomheder, er der på messen også forskellige spændende og relevante foredrag. Der er mulighed for at få taget billede til dit CV (tag pænt tøj på), og mulighed for at få gennemgået dit CV.
Tiden på messen
Brug den tid du har til rådighed, også selv om det kun er 1,5 time. Du bruger bedst din tid ved at forberede dig ud fra programmet. De fleste bruger i gennemsnit 3-4 timer på messen.
Forberedelsen
Gør dig klar inden du tager afsted, hvorfor du kommer på messen, brug messekataloget på at forberede dig på hvilke virksomheder du skal møde, og hvilket type af stillinger det vil være oplagt at søge.
Forbered dine key sellingpoints – Hvad er det der adskiller dig fra de andre ansøgere! Hvem er du, hvad har du læst, hvad er du god til. Det skal være ganske kort (elevatortalen), da virksomhederne taler med rigtig mange mennesker i løbet af messen.
Virksomhederne kan mærke forskellen på om du har forberedt dig eller ej, derfor kan du igen stille dig selv bedre, og give et bedre indtryk ved at have forberedt dig godt inden.
Forbered spørgsmål, som er rettet mod de enkelte virksomheder!
Husk samtidig at du også skal være åben over for andre virksomheder, så du kan blive inspireret af andre virksomheder.
Når du er til Karrieredagene
Start med at bruge jobgalleriet, hvor du kan se hvilken type af virksomheder der passer til dig i forhold til din profil. Brug herefter tiden til at skabe relationer og få visitkort som du kan bruge senere.
Sidste år var der mere end 500 konkrete jobs med til messen, brug tiden på at finde dem som passer til dig.
Husk at virksomheden er der for at finde medarbejdere til stillinger nu, eller til stillinger senere på året.
Tænk over din påklædning, kommer du løbende ind og er gennemblødt af sved, så er du ikke super tiltrækkende at tale med. Det er ikke en jobsamtale, men sørg stadig for at være pænt påklædt, i en sammenhæng hvor du skal gøre et godt indtryk.
Sørg for at have god tid, og vær tilstede der hvor du er. Det sender et dårlig signal at stå og kigge på uret. Samtidig skal du også ha respekt for messedeltagernes tid, da de skal nå at tale med mange mennesker på messen.
Det kan være en god ide at tage af sted sammen med nogle andre, men når i begynder at tale med virksomhederne er det en god ide at gøre det hver for sig, da det sender det bedste signal.
Er du ikke god til at tale med nye mennesker, eller potentielle arbejdsgivere, så brug dagen på at øve dig på at tale med virksomhederne.
Det er en virkelig god ide for din egen skyld at notere stikord når du taler med folk, eller bagefter. Brug folks visitkort, så du ved hvor tingene hører til. Det kan være en stor hjælp når du skal til at handle på alle de informationer du har fået på messen.
Spørg gerne virksomhederne om de tager i mod uopfordrede ansøgninger, om de gerne vil have at man skal skrives op i deres CV database, eller hvordan de genre vil have tingene. På den måde kan du også efterfølgende bruge din tid mest optimalt i forhold til den enkelte virksomhed.
Hvad skal du forvente at have med hjem fra karrieredagene og hvad gør du bagefter?
Det afhænger meget af hvor forberedt du er. Du skal ud og søge information til de ansøgninger som du skal hjem og skriver. Få visitkort på de mennesker som du gerne vil sende dem til.
Muligheden for kontaktpersoner som du kan ringe til efterfølgende.
Du får ikke et job på selve messen, men du vil godt kunne få en aftale om en samtale eller et kaffemøde med hjem.
Når du skal gennemgå dine ting efterfølgende så gør det efter dine præferencer i din jobsøgning. Har du haft en god dialog med nogen fra messen, så skriv til dem efterfølgende. Sørg for at være top-of-mind hos de kontakter du har fået med dig hjem (uden at være pågående i det lange løb). Tilføj evt. virksomheder og medarbejdere på LinkedIn, hvis du har haft en god dialog med en fra messen. Husk at skrive hvorfor du gerne vil tilføje dem, henvis til den samtale i har haft.
Information om karrieredagene
Du skal tilmelde dig på forhånd, det kan du gøre på karrieredagene.dk, her kan du også finde meget andet god information som deres messekatalog og inspirerende artikler om at gå på messe mm.
Annettes bedste råd
Være opsøgende og lad være med at være begrænset af dine egene og andres fordomme! Hvis du ikke gør noget selv får du ikke et job.
Go´ Jobjagt!
/Diana