Afslag og ansøgninger

Desværre gik det ikke helt super med juleassistancestillingen, som jeg fik afslag på. I dag fortæller jeg om hvorfor jeg tror jeg fik afslag og hvad ugen ellers er gået med. Så kommer jeg lidt ind på kaffemøder, og slutter med planlægning af næste uge.

Ugen der gik

Ugen har været meget stille og rolig, præget af en stemning af efterårsferie. Dog har jeg helt glemt at tracke min tid, så kan ikke give et klart overblik over tidsforbruget i den forstand. Jeg har dog en god fornemmelse af at netværksdelen ligger omkring, hvis ikke over de 60{98c3cc1edf92b3b2f5e608f123d67abc70a3eb1c35ba7aa53dd85936fbc7415b} i denne uge.

Netværk

Netværksdelen er egentlig gået ganske godt. Mandag skabte jeg til mit A-kasse møde en god kontakt med en nyuddannet pige. Hendes mor arbejder indenfor mit interesse område. Hun tilbød mig at tale med hendes mor omkring muligheden for at kaffemøde, også kunne jeg selv kontakte hende efterfølgende. Jeg skrev dagen efter til min nye kontakt, hvilket onsdag resulterede i en aftale om et kaffemøde på torsdag i næste uge.

Derudover har jeg i uges løb:

 • afholdt 1 kaffemøde
 • aftalt ydereligere et møde til næste uge
 • fået svar fra en i mit netværk jeg havde kontaktet omkring en spændende virksomhed.

Han skrev til mig at mange af dem de ansætter bliver ansat som freelancere, så det gav mig en smule at tænke over i forhold til alternative ansættelsesformer. Nogle af mine overvejelser går på, hvordan jeg bedst kontakter virksomhederne, er det økonomisk sikkert nok for mig og hvilke ydelser kan jeg tilbyde denne type virksomhed til hvilken pris.

Podcasten

På podcast siden har der været gang i den i løbet af ugen. I mandags udkom afsnittet om persontyper og jobsøgning, har du ikke hørt det kan jeg anbefale et lyt 😉 Så har jeg optaget 3 nye episoder, samt fundet 3 nye emner som jeg snart skal have aftalt interviews omkring.

I forbindelse med podcasten har jeg også i torsdags lavet en snapchat konto, jeg tænker det er en måde at nå et nyt publikum på, og meget sjovt at dele lidt ”behind the scenes’ info med mine lyttere.

Det sidste som kommer ind under netværks delen bliver at jeg fik skrevet en artikel færdig i onsdags, den har været længe undervejs, og nu er jeg ved at finde ud af hvor den skal udgives.

Ansøgninger

Mandag havde jeg mit ‘Velkommen til livet som jobsøgende’ i min A-kasse. Ud over at får netværk ud af det, så var det meget fint lige at få genopfrisket lidt regler. Samtidig fik jeg nogle gode råd med på vejen fra vores underviser. Så alt i alt nogle ok timer jeg brugte på det.

Tirsdag havde jeg så min samtale til mit juleassistance job. Jeg synes egentlig selv samtalen gik rigtig godt, og jeg havde god kemi med chefen i butikken. Dog havde jeg højere krav til lønne (3 kr i timen, så den blev dagpenge sats), samt en weekend hvor jeg ikke kan arbejde da min mor fylder 60. Jeg tror de ting i høj grad var med til at jeg ikke fik jobbet, hvilket hun ringede og informerede mig om fredag. Jeg var lidt forvirret lige da hun ringede, så jeg glemte faktisk at spørge hvorfor jeg fik afslag. Sådan kan det jo gå engang i mellem 😉 Normalt vil jeg altid spørge til et afslag når jeg har været til en samtale.

Jeg har fået sendt 2 ansøgninger afsted i denne uge. Den ene til en stilling som jeg synes passer lige på mig, både med opgaver og kvalifikationer, så det er lidt spændende. Den anden blev desværre ikke helt så god som jeg gerne ville have gjort den, da jeg ikke kunne få fat i arbejdspladsen inden ansøgningsfristen. Nu må jeg se hvordan det kommer til at gå 🙂

Vurdering af ugen:

Jeg føler godt jeg kunne have været mere effektiv i denne uge, men det må jeg jo bare gøre bedre i ugen der kommer 🙂

Kaffemøder

Jeg skal til en del kaffemøder den næste uges tid, som jeg helt sikkert skal have forberedt mig til. Derfor vil jeg i denne uge give en lille oversigt over hvad jeg mener er vigtigt i forbindelse med et kaffemøde.

 • Vær godt forberedt
  • Undersøg personens uddannelsesmæssige baggrund og virksomheden
  • Gør det klart med dig selv hvad du gerne vil have med fra mødet
 • Søg viden
  • Brug tiden på at lytte og stil gode spørgsmål som kan hjælpe dig videre i jobsøgningen
 • Send dit CV på forhånd
  • Hvis du gerne vil have feedback, så send dit CV til aftalen på forhånd
 • Fortæl hvad det er du søger og hvor (geografisk)
  • På den måde kan flere være opmærksomme på mulige jobåbninger til dig

Ugen der kommer

Næste uge kommer til at have fokus på kaffemøder og at få skrevet noget mere. Skriveriet skal fordels på ansøgninger, blog og artikler.

Uge 43

Min kreativitet var var ikke på sit højeste da næste uges kalender skulle skrives ned, men det giver stadig det ønskede overblik. Ved siden af min papirkalender bruger jeg også meget kalenderen på min mac og min telefon. Det her er mest for at skabe et overblik inden ugen går igang.

Jeg har ikke været helt godt til at bruge Linkedin i ugen der er gået synes jeg ikke. Så det vil jeg have lidt mere fokus på at gøre i næste uge. Dele flere ting fra spændende mennesker og blande mig i debatterne.

I løbet af ugen har jeg en del kaffemøder, her er målet at samle en masse god viden op omkring virksomheder og stillinger jeg synes er spændende. Et af dem er hos en kommune, hvor jeg kan komme ind og få et indblik i hvordan de arbejder. Et andet er hvor vi skal tale om alternative jobsøgningsstrategier. Jeg glæder mig meget til at komme ud og tale med de her mennesker, udvide mit netværk og lære en masse.

Jeg skal selvfølgelig også have skrevet nogle ansøgninger, og har nogle forskellige interessante stillinger jeg kan tage fat i allerede. Så det skal nok blive godt tænker jer.

Jeg håber at kunne udgive den artikel jeg fik skrevet færdig i sidste uge, i løbet af uge, og også at jeg kan komme igang med en ny.

Ahh ja ej at forglemme, så har jeg jo mit første møde med jobcentret i næste uge, det skal også nok blive interessant. Et af deres krav er at jeg skal have 5 stillinger med jeg gerne vil søge i nærmeste fremtid. Nogen gange forstår jeg vitterligt ikke måden vores system er skuet sammen på. Jeg synes det kunne være mere interessant hvis de ville høre om min ansøgningsstrategi også give feedback ud fra den 🙂

Kontakt

Du er meget velkommen til at skrive hvis du har nogle spørgsmål til mig omkring min strategi eller andre ting, eller endnu bedre, hvis du har et job til mig 😉

Hav en dejlig dag, og Go Jobjagt!

Diana