Den første uge som jobsøgende er nu gået, og den har været både spændende og travl. I dag evaluerer jeg på ugen der er gået, skriver lidt om søvn også planlægger jeg ugen der kommer.

Jeg har forsøgt at bruge et nyt værktøj til at tracke min tid, så jeg kan se om jeg reelt fordeler min tid efter ’60-30-10′ princippet, som jeg skrev om her på bloggen i sidste uge. Værktøjet hedder Toggl, hvis du har lyst til at prøve det. Det er jo lige en vane at huske og bruge det, men ud fra hvad jeg har tracket på min computer, og de netværksaktiviteter jeg har deltaget i offline, ser min tidsfordeling således ud:

Det ligger meget godt i tråd med planen. Dog har der ikke været det helt store på udviklingsfronten endnu, men det skal nok komme 🙂

Ugen der gik

Netværk

Søndag (som jo egentlig var i sidste uge) udgav jeg artiklen ‘Bliv mere effektiv jobsøger på planlægning’ på jobfisk.dk, hvilket i sig selv har skabt aktivitet på min linkedIn profil. Så det må jeg sige var en god måde at starte ugen på. Mandag startede med at jeg fik udgivet mit ‘jeg er jobsøgende billede på LinkedIn’, som er blevet delt nogle gange.

Generelt har jeg startet mine dage med at tjekke min LinkedIn profil, og har også allerede fået interageret med en del mennesker. Jeg har i denne uge fået 19 nye kontakter på LinkedIn, hvilket jo er fantastisk.

Onsdag var jeg til HR messe, her kan du læse mere om hvad jeg fik ud af det (bl.a. en del af mine nye kontakter). Det var en rigtig spændende dag.

Torsdag og fredag gik hovedsagdeligt med at redigere og udgive podcast (om frivilligt arbejde) og blog post om HR messen. Lørdag har jeg været til et arrangement i forbindelse mit frivillige arbejde, som også har givet mig nogle interessante kontakter.

Alt i alt i overraskende god uge på netværksdelen må man sige. Jeg synes det har været super inspirerende og jeg har fået massere af energi af det.

Ansøgning

Jeg havde mandag et møde med min jobkonsulent omkring min strategi for min jobsøgning hvor vi bl.a. også talte om mulighederne for at komme i jobrotation, hvilket er noget jeg skal have kigget mere på.

Tirsdag fik jeg mail fra a-kassen om opdatering af informationer og booking af velkomst møde, så det brugte jeg en smule tid på. Resten af dagen skulle gå med at skrive ansøgninger.

Nu ender tingene ikke altid som man gerne vil. Jeg har den udfordring, at når jeg finder et job som er virkelig spændende, så går klappen ned i forhold til at skrive ansøgningen. Det er super frustrerende, i tirsdags blev det så frusterende at jeg gik ned og meldte mig ind i fitness. Jeg tænker dog at det ikke er den værste overspringshandling 😉

Jeg endte med at få sendt 2 ansøgninger på opfordrede stillinger, samt sendt mit CV og mit speciale til en fra mit netværk. Så alt i alt en meget fin uge på ansøgningsdelen.

Søvn

Det er nok ikke gået nogens næse forbi at søvn er vigtigt. Både krop og hjerne har behov for at man sover 7-8 timer pr. nat. Sover du mindre vil jeg gerne prøve at udfordre dig til bare i en uge eller to at sove 1 time mere pr. nar og se hvad det gør for dig.

Samtidig er det nemmest og sundest at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag. Derfor er jeg også stået op klokken 6 i dag (på en søndag)!

Som jobsøger har jeg tidligere haft svært ved det med at gå tidligt i seng (og stå tidligt op), da det jo kunne være ligemeget når jeg ikke havde noget at stå op til dagen efter alligevel.

MEN:

  1. Jeg har noget at stå op til – min jobsøgning, hvilket jeg anser som et fuldtidsjob
  2. Jeg får typisk ikke noget produktivt ud af tiden jeg bliver længere oppe på, og jeg kan ikke komme op om morgenen
  3. Jeg er A-mennesker og er mest produktiv om morgenen
  4. Arbejdsmarkedet er hovedsageligt indrettet efter at man starter tidligt

Derfor har jeg besluttet at det er slut. Jeg vil finde ud af hvor meget min optimale søvn mængde er og hvordan jeg får den bedste søvn. Derfor stræber jeg nu efter at min aften/morgen ser således ud:

  • 21.30 gør klar til at gå i seng – børster tænder og tjekker telefonen en sidste gang inden jeg sætter den på fly-tilstand (jeg bruger min mobil som alarm), åbner mit vindue
  • 21.45 ca. hopper jeg under dynen med en bog
  • 22.30 ca. ligger jeg mig til at sove
  • 6.00 ringer min alarm (alle dage, også i weekenden)

Lige nu tester jeg om 7,5 time passer som optimal søvnmængde for mig, 8 timer synes at være lidt for længe.

Så kom frisk, prøv at skabe en god søvn rutine, og se om det påvirker dig positivt. Jeg kan anbefale at læse ‘Thrive’ med Arianna Huffington hvis du gerne vil vide lidt mere om det (Affiliate link).

Ugen der kommer

Jeg vil også i den kommende uge starte dagen med at tjekke LinkedIn og deltage aktivt der inde. Det synes jeg gav rigtig god meningen i ugen der er gået. Min kommende uge ser pt. således ud:

Uge 41

Uge 41

Da jeg kun har 6 måneder tilbage af mine dagepenge er jeg nødt til at tænke i alternativer. Derfor starter næste uge med at tage ud i centrene og dele mit CV ud til butikker som søger juleassistance. På den måde kan jeg måske få lidt ekstra tid at løbe på.

Så skal jeg også have kigget på hvilke virksomheder som kunne være interessante at søge uopfordret hos.

Tirsdag står den ellers på at få skrevet ansøgninger til opslåede stillinger, så den dag skal jo nok få ben at går på 🙂 Så har jeg et netværksmøde, og (modsat hvad der står i kalenderen), så kommer resten af onsdagen nok til at handle om at kigge på netværk og prøve at få inviteret mig selv på nogle kaffemøder til ugen efter.

Torsdag står dagen på podcast, jeg har en spændende episode om personprofiler planlagt. Jeg afventer pt. svar fra min a-kasse på om jeg må lave podcast og blog som en del af mit jobsøgningsforløb. Så bliver her pludseligt meget stille, så ved du hvorfor 😉 Jeg har også et møde med min coach torsdag, hvor vi skal tale om forventninger til mig selv, det glæder jeg mig til.

Fredag som skulle have handlet om netværk og kaffemøder kommer i stedet til at handle om at skrive nogle artikler. En jeg er igang med, også har jeg et par ideer til nogle som jeg skal have skabt et overblik over som det første. I weekenden er det jo tid til at følge op og forberede næste uge.

Det bliver godt

Jeg er sikker på det bliver godt, og jeg glæder mig til ugen der kommer.

Hvis du har nogen spørgsmål til måden jeg søger job på eller andet af det jeg skriver, så er du mere end velkommen til at skrive til mig.

Hav en dejlig dag, og Go Jobjagt!

Diana